Edukativni centar za decu MINA Čačak

0 / 5
Uporedi Štampaj
Girl in a jacket

Edukativni centar za decu MINA Čačak

Poslujemo od februara 2019. godine.  Nalazimo se u ulici Кralja Petra 42/1 u Čačku.

Bavimo se neformalnim obrazovanjem, različitim vidovima edukacija dece i odraslih.

 

U petak, 22. maja 2020. godine u prostorijama Startap centra Naučno tehnološkog parka u Čačku, održana je prezentacija Centra za učenje edukaciju i razvoj kreativnosti MINA iz Čačka i Кompanije „Nomad selo“ DOO iz Beograda.

Obe firme se bave različitim programima za decu od naučno-kreativnih do sportsko-rekreativnih. Zahvaljujući potpisanom memorandumu, organizovaće se sedmodnevni boravci dece u seoskim sredinama, a shodno projektu „Nedelja na selu“ koji je pre tri godine pokrenula kompanija „Nomad selo“ DOO.

 

O važnosti učenja u prirodi u zdravom okruženju, nije potrebno dodatno govoriti. Razvijanje dečje mašte, kreativnosti, radoznalosti, interesovanja, prvenstveno je vezano za prirodu i prirodno okruženje.

Centar Mina postoji već godinu dana, ali, u svojoj ponudi ima različite aktivnosti i radionice za decu uzrasta od 3 do 12 godina.

Najviše interesovanja kod dece bude kreativne Montesori radionice, radionice veselih eksperimenata, naučnoistraživačke radionice u prirodi, radionice orjentiringa i zanimljivih zadataka u prirodi, lutkarske i mnoge druge.

 

Na ovaj način deca povezuju prirodne i društvene nauke i različite zakonitosti u prirodi sa stvarnim životom.

Centar Mina i Pokret TRI PLUS su takođe potpisali Memorandum o saradnji koji podrazumeva, za višedetne porodice besplatne programe za treće i svako naredno dete, dok drugo i treće imaju 10% popusta na sve programe.

 

Centar za učenje edukaciju i razvoj kreativnosti MINA kao društveno odgovorna firma, shvatila je potrebu pomoći višedetnim porodicama, kao i ulaganje u decu i njihovu kreativnost, maštovitost i znanje.

Ovakve akcije za decu Čačka podržali su i predstavnici Grada Čačka, kao i Privredna komora RJ u Čačku i Udruženje poslovnih žena „Nadežda Petrović.“

Na osnovu ugovora sa Ministarsvom prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, ovom prilikom podeljeni su i vaučeri za sve predškolske ustanove i osnovne škole Grada Čačka za po 50 besplatnih radionica koje će Centar Mina organizovati za decu našeg Grada tokom juna, jula i avgusta meseca.

 

U najavi je saradnja i sa Udruženjem „Animacija“ iz Gornjeg Milanovca u cilju dramatizacije tekstova za decu, bajki, pesama i priča, kao i organizacija zajedničkih tematskih karnevala za decu, koji će biti održani kada bezbednosni uslovi to budu dozvoljavali.

Edukativni centar za decu MINA Čačak

Za više informacija, možete nas kontaktirati na:
tel: +381 66 52 79 506
email : kreativnamina.2016@gmail.com

  • Adresa Kralja Petra Prvog 41/2,
    Čačak
    Srbija

Postavi komentar